7 причини да ядем ябълки всеки ден

снимка, 7 причини да ядем ябълки всеки ден

Знаем, че има толкова много желязо в ябълките, че за анемичните хора това трябва да е продукт номер едно.
Но всъщност ползите от ябълките не се ограничават до това: не без причина казват, че ако ядете по 1 ябълка на ден, няма да стигате никога до лекаря.

1. Подобряване на състоянието на съдовете
Първо, ябълковата диета убива "лошия" LDL-холестерол. Той рязко спада, ако ядете няколко малки ябълки ежедневно. Холестеролните плаки са причина за такива опасни заболявания като хипертония, инфаркт и инсулт. Учените са доказали, че ябълките помагат да се справите с тези проблеми още по-ефективно, отколкото бихте могли с лекарства. И в ябълки има много калий, което е много важно за стените на кръвоносните съдове. Така че, ядейки ябълка, веднага получаваме много бонуси: ние се отърваваме от подпухналостта, укрепваме сърцето, осигуряваме предпазване от разширени вени, почистваме съдовете и ставаме по-здрави.

2. Укрепване на имунитета
При ябълките има много витамин С. В началото на студения сезон ябълките са един от най-достъпните източници на този витамин, който е важен за нашия имунитет. И ако настинете, няма да намерите по-добра храна за възстановяване на здравето от печените ябълки.

3. Превенция срещу ракови образувания
Учените вярват, че флавоноидите, които се съдържат в кората на ябълката, и витамин С, който има антиоксидантни свойства, са ефективна превенция срещу рака. Антиоксидантите предотвратяват появата на ракови клетки. Например, проучванията показват, че любителите на ябълките са с 50% по-малко вероятно да страдат от рак на белите дробове.

4. Подобрете паметта
Учените са показали, че редовната консумация на ябълки (или ябълков сок, само прясно изцедени, а не от пакети) повишава нивото на невротрансмитера ацетилхолин в човешкия мозък. Това биологично активно вещество участва в процеса на запомняне на информацията и неговата липса причинява болестта на Алцхаймер.

5. Направете зъбите си здрави и бели
Можете да почистите зъбите си след ядене на ябълка. Плътната пулпа на плода помага за почистването на емайла и киселините, които съдържа. Тя се справя с бактериите, които причиняват разлагане по зъбите.

6. Нормализира функцията на щитовидната жлеза
Ябълките - един от малкото продукти, които съдържат йод. Не толкова в пулпата, колкото в семената. Те могат и трябва да се консумират при йоден дефицит в организма.

7. Укрепване на нервите
Ябълките съдържат вещества, полезни за нервните клетки, като витамини В, глутаминова киселина и фосфор. Това означава, че човек, който редовно яде ябълки, не страда от депресия, хронична умора и апатия. 

 

https://www.strumarelax.com/jivot/7-prichini-da-yadem-yabulki-vseki-den_129553/

Източник: https://www.strumarelax.com
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана