12 убити от наркокартел в Мексико при разчистване на сметки

снимка, 12 убити от наркокартел в Мексико при разчистване на сметки

Телата на дванадесет мъже, измъчвани и после разстреляни, са открити в изоставен микробус на границата между мексиканските щати Мичоакан и Гереро, предаде АФП, позовавайки се на информация от местните власти.

В изявление на прокуратурата в Мичоакан се казва, че жертвите са намерени сутринта на пътя, водещ към община Хуетамо, на около 206 километра от Морелия, столицата на щата.

Властите заявиха, че първоначалните данни от разследването сочат към "уреждане на сметки" сред участниците в организираната престъпност и в трафика на наркотици.

Мичоакан е един от мексиканските региони, най-силно засегнат от насилието, извършвано от престъпни банди, занимаващи се с трафик на наркотици и други незаконни дейности.

В края на 2006 г. правителството на президента Фелипе Калдерон започна противоречива военна офанзива срещу организираната престъпност в Мичоакан, която по-късно бе разширена на националното ниво.

Според специалисти и защитници по правата на човека, тази операция е една от първите причини за ескалация на насилието в Мексико. Оттогава страната е регистрирала почти 275 000 убийства според официални данни, без допълнителна информация за броя на случаите, свързани с войната между картелите.

Източник: https://www.monitor.bg/bg/a/view/12-ubiti-v-meksiko-pri-razchistvane-na-smetki-mejdu-prestypni-grupi-204034

Източник: www.monitor.bg
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана