Хванаха над 100 кг. кокаин на кораб на Maersk и двама „пазачи“

снимка, Хванаха над 100 кг. кокаин на кораб на Maersk и двама „пазачи“

Властите в Мексико заловиха 102,5 кг. кокаин на борда на построения през 1998 г. контейнеровоз SVENDBORG MAERSK. Освен дрогата, скрити в контейнера са заловени на 2 юли в Манзанило и двама мъже. Първоначално не бе известно кога са се качили на борда на плаващия под флага на Дания кораб, но според публикации в мексиканската преса е трябвало да „охраняват пратката“.

Maersk потвърди в изпратената до медиите позиция за установени две лица на борда на кораба, които не са част от екипажа, но не разкри повече информация за случая.

Преди Манзанило, SVENBORG MAERSK е бил последователно в терминали в Буенвентура, Коумбия и Балбоа, Панама.

Разследването продължава в Мексико, а от публикации на местните медии става ясно, че пратката е заловена след „подаден сигнал“.

Междувременно генералната прокуратура на Мексико разкри, че арестуваните са служители на компания, управляваща данъчен склад в пристанището. Те предизвикали подозренията на своите колеги, тъй като останали в работните помещения след края на работното време. По-късно успяват да се качат на борда на контейнеровоза и в контейнера с над 100 килограма дрога.

Планът им бил да останат скрити на кораба до достигане района на пристанище Йокохама, Япония. Тогава трябвало да излязат от контейнера, да хвърлят дрогата и да скочат зад борда на кораба, според прокуратурата. У двамата мъже е открито GPS устройство, което трябвало да помогне на съучастниците им да бъдат открити.

Източник: https://www.maritime.bg/68198/

 

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана