Страшна зараза в Мадрид, паниката расте

снимка, Страшна зараза в Мадрид, паниката расте

Черните плъхове вече са в Мадрид, съобщиха днес от Асоциацията за опазване на околната среда (Anecpla). От департаментът за опазване на околната среда в Мадрид, потвърдиха за наличието на този опасен вид гризачи в десет точки на испанската столица. 

Първите екземпляри от този вид плъхове са забелязани в края на 2018 г., както бе посочено в изявленията пред медиите от ръководителя на отдела за векторен контрол на Комунидад Мадрид Хосе Мария Камара, въпреки че досега не е представлявал опасност за общественото здраве. Асоциацията за опазване на околната среда и кметството на Мадрид съгласуваха днес план за премахване на този опасен вид гризачи.  

Черният плъх (Rattus rattus) идва от Азия. Той тежи около 250 грама, размножава много бързо и е потенциален носител на инфекции като лептоспироза или салмонелоза, казват от Асоциацията.  

Тези вид гризачи, който досега се срещаше само покрай реки и влажни зони в Мадрид, вече може да се види в паркове и градини, за разлика от сивият плъх, който се крие в канализацията. Затова от администрацията на Мадрид отправиха призив към всички граждани, ако видят черен плъх, да позвънят на 010, който е безплатен.

 

 

http://www.bradva.bg/bg/article/article-174466?fbclid=IwAR2CKQ9GhEpvfjxE1lP9VJe0Z87g49zWDedDOXmQo1c-xevIQ4NcFkkSp5w#.XclNZDMzbIV

Източник: http://www.bradva.bg/
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана