Спецполицаите закопчали бургаския моряк Тодор с дрога за милиони

снимка, Спецполицаите закопчали бургаския моряк Тодор с дрога за милиони

116 кг е точното количество на иззетата дрога при спецакцията край Поморие в началото на юли. Това е показала експертизата, назначена по делото, съобщава "Флагман". По време на операцията беше арестуван 57-годишният пенсиониран моряк от Бургас Тодор Стаматов.

Той е сгащен от маскирани спецполицаи докато поливал плантацията с марихуана. Насажденията се намират в семейния имот на Стаматов между поморийските села Страцин и Бата, само на 20 км от най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. Плантацията била оборудвана със специална поливана система. При акцията освен над 100 растения, разследващите открили и готова продукция, натъпкана в бидони, кашони и вакуумирани пакети.

Заради голямото количество наркотици Стаматов получи обвинение за отглеждане на дрога с цел разпространение. Бургазлията е в ареста вече 4 месеца, а ако бъде признат за виновен, може да получи от 5 до 15 години затвор. По данни на прокуратурата, подобно количество възлиза на близо 1 млн. лв. Според източници на Флагман.бг, на улицата лекият наркотик може да се пласира за няколко милиона, още повече, че Стаматов е спипан да жъне продукцията в разгара на летния сезон.

Пенсионираният моряк Тодор едва ли е притежавал необходимите контакти да реализира такова количество. Според нашите източници, бургазлията е използван от нова банда, която опитва да наложи контрол над бизнеса с наркотици по Южното Черноморие.

Изглежда обаче, че Тодор Стаматов ще опере пешкира и е твърде вероятно да получи ефективна присъда въпреки чистото си съдебно минало.

 

 

 

https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/spetspolitsaite-zakopchali-burgaskiya-moryak-todor-s-droga-za-milioni_news707807.html

 

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана