Продадоха китарата на Кърт Кобейн за 6 милиона долара

снимка, Продадоха китарата на Кърт Кобейн за 6 милиона долара

Продадоха китарата на Кърт Кобейн за 6 милиона долара

 Звездата от Nirvana свири на китарата в MTV на живо през 1993 г., пет месеца преди преждевременната му смърт на възраст едва 27 години.

 Китарата, използвана от фронтмена на Nirvana Kurt Cobain по време на известния концерт на MTV в Ню Йорк, е продадена за 6 милиона долара (4,85 милиона паунда) на търг. През седмиците, водещи до продажбата, имаше голям интерес към китарата.

 Беше продадена на австралиеца Питър Фрийдман, собственик на Rode Microphones, на събитието Music Icons, организирано от аукционите на Жулиен в Бевърли Хилс, Калифорния.

 Миналата година платнена жилетка, която Кобейн носеше по време на изпълнението , беше продаден от Julien's Auctions за рекордните 334 000 долара (260 000 британски лири).

 Предмети, които принадлежат на други емблематични музиканти, също бяха продадени на търга, включително синя китара, използвана от Принс в разгара на славата му през 80-те и 90-те години.

 Колан от макраме, носен от Елвис Пресли, и рокля от слонова кост, носена от Мадона в нейното видео от Vogue от 1990 г., също бяха щракнати от феновете.

Източник: http://bradva.bg/bg/article/article-185029#.XvNCAW0zbIU

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана