Православният център в Благоевград ще празнува 11-тия си рожден ден

снимка, Православният център в Благоевград ще празнува 11-тия си рожден ден

Православният информационен център при Неврокопската Света митрополия в Благоевград ще  чества своя 11-годишен рожден ден. Празникът е на 16.02.20 г. от 12.00 часа в Православния център.
Празничен водосвет ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим в съслужие със свещеници от епархията.
Поканени са всички, които помагат на центъра в благородната му дейност през годините и работят за православието. А дейността му - да припомним - са лектории, дискусии, прожекции на православни филми, представяния на книги, организиране на срещи и конференции, изложби, неделни училища, набиране на хранителни продукти съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества, работилници, базари, курсове по религия, по източноправославно пеене, иконопис, детски журналистически клуб "Кандилце" и издаване на младежкия православен вестник "Кандилце", доброволческа кухня за бедни, обучения по вероучение в училищата, лекции за възрастните и още много други дейности в полза на хората и за тяхното добруване.
Православният център в Благоевград работи отлично през годините с училищата в общината, с различните общински и държавни институции и най-вече - с много доброволци, хора на различна възраст, но обединени от стремежа си да правят добро.
Центърът се утвърди като истински духовен и обществен център, в който всеки може да намери помощ и подкрепа в трудни моменти.
Честит рожден ден!

 

 

 

 

http://www.blagoevgrad.utre.bg/2020/02/12/550764-pravoslavniat_tsentur_v_blagoevgrad_shte_praznuva_11_tia_si_rozhden_den?fbclid=IwAR2rcMQc7U-ugnCXy_8-eU1Sua5wD0F1YtNrZ3-YnlyrlEsxufa5U2P2riQ

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана