Петима са задържани за лихварство в Павликени, а седем в Пловдив за дрога

снимка, Петима са задържани за лихварство в Павликени, а седем в Пловдив за дрога
 
Петима души са арестувани при мащабна акция на ГДБОП, която се провежда в момента в Павликени.

Задържаните са членове на престъпна група, която се занимава с лихварство. Членовете на групата са се занимавали с отпускане на незаконни заеми с огромни лихви и насилствени действия cпрямо длъжниците.

 

Други 7 души са задържани в Пловдив при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици.
На Голямоконарско шосе на 6 ноември, в момент на сделка, са заловени трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила.

 

Задържаните са на възраст между 21 и 45 години. При последвалите лични обиски и претърсвания в колите, и на два частни адреса, разследващите са иззели близо 74 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

 

Групата е в ареста за 24 часа, на двама от задържаните са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните ги грози затвор от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

 

 

https://frognews.bg/novini/petima-zadarjani-lihvarstvo-pavlikeni.html

 

Източник: https://frognews.bg/
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана