Пейот

снимка, Пейот
Пейот е мек кактус, който произхожда от долината Рио Гранде в Южен Тексас и Северно и Централно Мексико. Върховете на кактуса, отрязани на нивото на основата им, изсъхват в пейотни пъпки, които запазват силата си за дълго време.
 Индианци в Мексико използват пейот още отпреди писмената история, правейки дълги пътувания в пустинята, за да го събират, а впоследствие консумират в сложни церемонии. Пейотът има горчив вкус  и причинява гадене, защото съдържа множество други дроги – повече от четиридесет отделни съставки. Основната сред тях е мескалинът, който води до халюциногенен ефект. През XX век художници, философи и психолози са експериментирали с мескалин. С началото на психедиличната революция от 60–те години започва да се появява мескалин и на черния пазар.Оказва се, че  дрогата струва повече от LSD и много дилъри продават LSD като мескалин.
Наркотичното действие на мескалина предизвиква главоболие, виене на свят и много често повръщане. Предизвиква променено усещане за време, оживени цветни привидения,  чувство за безтегловност, отчуждение, промяна на слуховите възприятия и миризми.  
 
 
 
 
 
ВИКТОРИЯ ВИКТОРОВА
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана