Конфискуваха активи за четвърт милион евро от зет на укриващ се мафиотски бос

снимка, Конфискуваха активи за четвърт милион евро от зет на укриващ се мафиотски бос

Полицията в Италия конфискува активи за 250 хиляди евро от зетя на най-издирвания човек в страната - члена на сицилианската мафия Матео Месина Денаро, предаде ДПА.

Днешната акция срещу Гаспаре Комо, женен за сестрата на Денаро, е поредният от многото опити на италианските власти да заловят видния мафиот. В съобщение на Дирекцията за антимафиотски разследвания се отбеляза, че на Комо са му отнети магазин за дрехи, имот от 200 кв. метра и луксозен автомобил. Комо е бил арестуван през 2018 г. заедно с друг зет на Денаро и излежава присъда за връзки с мафията и незаконен трансфер на пари.

Матео Месина Денаро, сега на 53 години, се укрива от 1993 г. Смятан е за номер едно в сицилианската мафия, но не е ясно дали контролира цялата престъпна организация.

В друга операция в сицилианския град Катания срещу могъщия мафиотски клан Капело-Бонакорси полицията е задържала в предварителен арест 44 човека и е поставила двама под домашен арест.

 

Източник: https://dariknews.bg/novini/sviat/konfiskuvaha-aktivi-za-chetvyrt-milion-evro-ot-zet-na-ukrivasht-se-mafiotski-bos-2230713

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана