Как наркотиците влияят на шофирането

снимка, Как  наркотиците  влияят на  шофирането

Шофирането под влияние на наркотици е изключително опасно и може да повлияе на шофьорските умения по редица начини.

Употребяващите канабис често си мислят, че са по-малко опасни, под влиянието му, защото карат по-бавно.  Въпреки това, канабисът забавя реакциите и решенията на пътя. Също така  може да наруши възприятието за време и разстояние, както и да доведе до по-ниска концентрация и контрол над превозното средство.
Кокаинът води до чувство на прекомерно доверие и това е отразено в стила на шофиране на употребилия.
 Употребилите обикновено представляват по-висок риск, с по-агресивни маневри и с  по-голяма скорост.
Екстазито (MDMA) е изключително опасно за шофиране, защото води до изкривено виждане, повишено възприемане на звуци, променя възприятията и преценка на рисковете. Употребилия става свръх-уверен по отношение на шофирането си.
По време на фазата, когато ефектите от всякакви незаконни наркотици се изпаряват употребилият може да се почувства  уморен, със  засегнато ниво на концентрация.

Някои законни  лекарства също могат да повлияят на способността Ви да шофирате безопасно.

Не шофирайте, ако се чувствате сънливи, замаяни, с невъзможност за концентрация или за вземане решения,  ако имате замъглено или двойно виждане. Консултирайте се с вашия лекар, защото дори и  съчетаващи лекарства могат да има драматични и непредвидими последици за употребилия и способността му за шофиране.

Шофирането в някои от тези условия е лоша идея - не само за водача, но за пътници с него, както и други участници в движението!!!

 

 

Превод: Елена Донева

http://think.direct.gov.uk/drug-driving.html

Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана