Лукът подмладява организма

снимка, Лукът подмладява организма

По данни на японски и френски учени зеленчукът, който често ни кара да плачем, не само ни спасява от инфекции, но подмладява организма и спомага за развитието на интелектуалните способности.

В хода на изследването учените установили, че лукът почиства клетките на главния мозък. Активните серни съединения, които влизат в състава му, попадат в кръвта, въздействат позитивно на различни важни зони и участват в подмладяването на мозъка. Освен това подобряват паметта и влияят положително на емоционалното здраве. Френските учени са стигнали до заключението, че честата консумация на лук и чесън намалява риска от развитие на рак на гърдата. 

Източник: http://jiveizeleno.com/
Кратък линк:
Етикети:
снимка на ОбСНВ Благоевград

ОбСНВ - Благоевград е създаден по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. ОбСНВ разработва и приема общински програми за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества и незаконния трафик с наркотични вещества и прекурсори в съответствие с националните програми. Всичките усилия и труд на ОбСНВ - Благоевград в областта на превенцията на наркоманиите са оценени от Европейската комисия.

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана