Канабис: научни доказателства срещу легализирането от Наоми Колман и Розалинд Раян

снимка, Канабис: научни доказателства срещу легализирането от Наоми Колман  и Розалинд Раян

Новината, че канабисът може да  бъде скоро достъпен в Националната Здравна Служба и това, че беше посочен като "Клас C"  наркотик, накара много хора да бъдат объркани по отношение рисковете на здравето и ползите от този наркотик.
За да разберете истината за канабиса, ние ви предоставяме научни доказателства срещу него

Доказателства срещу легализирането на канабиса:
• Тийнейджъри пушещи канабис са податливи към психични заболявания
Последните проучвания показват,  че употребяващите канабис са най-малко шест пъти по- податливи от неупотребяващите да развият шизофрения. Изследване, публикувано в „British Medical Journal” установява, че един на всеки десет души, употребяващи канабис  преди да навършат 15, развиват  шизофрения до 26-годишна възраст. Друго проучване, извършено от експерти от Института  Виктория в Австралия показва, че тийнейджърките употребяващи канабис, са по-податливи  към депресии и състояния на тревожност, спрямо другите. Ежедневната употреба на канабис увеличава петкратно риска от развитие на заболяване, докато при тези, които го употребяват  седмично - шансът се  удвоява.

• Пушенето на канабис е по-вредно за белите дробове от цигарите
Само три канабисни цигари на  ден, могат да причинят същите увреждания на белите дробове като цял пакет от 20 цигари, според Британската фондация „Nо Lung”. Фондацията открила, че катранът в канабиса съдържа  петдесет на сто повече от токсините,  причиняващи рак, отколкото при  цигарите. По-лошото е, че употребяващите марихуана са склонни да вдишват в  пъти повече, отколкото при  тютюна. Това води до по-високи нива на респираторни заболявания-  като бронхит.  Други изследвания показват, че бензипренът  в катрана от канабиса може да промени част от състава  в ставите, и  хората, които пушат марихуана са по-податливи на ставни увреждания.

• Марихуаната е също толкова пристрастяваща, колкото другите наркотици!
Наркотици като хероин, кокаин и алкохол предизвикват прилив на химикали в определена област на мозъка, известна още като "център на удоволствието".  Експерти твърдят, че това е отличителен белег на пристрастяващо вещество. Експерименти с животни показват,  че употребата на канабис също произвежда прилив на химикали в същата област, което води до заключението, че наркотикът има по-голяма зависимост, отколкото се смяташе преди време.  

• Канабисът може да се отрази на паметта и концентрацията
Едно скорошно проучване, осъществено от Американския Университет  „Джон Хопкинс”:
Изследвали редовно употребяващи  канабис и установили, че тези, които пушат по 12 цигари на ден, даже и след въздържане за един месец - извършват  по-лошо психическите тестове за ловкост от тези, които  пушат веднъж или два пъти на ден. Изследователите заключават, че употребата на канабис може да доведе до подобни мозъчни травми. Друго изследване от американски психолози в Политехническия Институт във Вирджиния  установи, че в дългосрочен план на пушачите на марихуана - тези, които са пушили в продължение на 24 години – имат скъсена памет и влошено фолкусиране, за разлика от тези, които са пушили в продължение на 10 или по-малко  години.

 

 

Превод: Елена Донева 

 

http://www.dailymail.co.uk/health/article-166903/Cannabis-scientific-evidence-it.html

 

Източник: http://www.dailymail.co.uk
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана