Защо мед и канела заедно, са толкова добра комбинация

снимка, Защо мед и канела заедно, са толкова добра комбинация

Канелата се комбинира с твърдото вещество при лечението на артрит , болести на сърцето , както и за укрепване на имунната система .

Медът има лечебни свойства, не го оспорват и от официалната медицина. Тъй като не предизвиква странични ефекти, чрез прилагане на терапията на много заболявания. Изследванията на западни експерти са отишли ​​една крачка напред и потвърдили по-голямата ефикасност на меда но когато се комбинира с канела. Експертите публикували списък със заболявания, при които резултатът се постига чрез използване на тази терапия.

МЕД И КАНЕЛА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АРТРИТ

Официални проучвания в университета в Копенхаген показват, че местните лекари масово лекуват артрит комбинация от мед и канела . От 200 пациенти, които са получавали смес от една чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка канела  преди закуска, след 73 седмици, напълно били освободени от болка. A за период от един месец, почти всички пациенти, които не могат да ходят, започват да се движат без болка. Хората с артрит могат сутрин и вечер,  да вземат по една чаша гореща вода, смесена с две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела.

Инфекции на пикочните пътища

Пият се чаша хладка вода, в която се смесва с две супени лъжици канела и една чаена лъжичка мед, сутрин и вечер по време на инфекцията.

МЕД И КАНЕЛА ЗА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

Хората, които имат висок холестерол трябва да пият по 450мл. чай по избор, в който се слагат две лъжички мед и три лъжички канела.  Терапевти казват, че след два часа, нивата на холестерола в кръвта се понижават с десет процента.

Сърдечно заболяване

Закуската е от хляб, който се намазва със смес от мед и канела по този начин се понижава холестерола и кръвното налягане, предпазва се от атаки. В допълнение, се подобрява дори дишането и сърдечната честота. Експерти в САЩ и Канада, твърдят, че артериите и вените стават по-плодотворни в напреднала възраст.

Имунната система

Ежедневната употреба на мед укрепва кръвта, влияе положително на белите кръвни клетки, които са важни, за да се борите с бактериите и вирусите. Доказано е, че медът съдържа голямо количество от различни витамини и желязо.

Лошо храносмилане

Комбинацията от мед и канела облекчава болката в стомаха и намалява подуване на корема , показа проучване в Япония и Индия. Необходимо е да се смесват две супени лъжици мед с една чаена лъжичка канела и взети непосредствено преди хранене. Редовната употреба намалява киселините в стомаха и подобрява храносмилането пише zajenata.bg.

Простуда и грип

Когато това се случи, то трябва да се приема веднъж дневно лечение, състоящ се от една чаена лъжичка топъл мед и канела. Той помага да се отървете от раздразнение хронична кашлица, запушени синуси и други симптоми на настинка, но от грип, докато в началния етап.

МЕД И КАНЕЛА ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ

Медът поддържа кожата свежа и мека и забавя процеса на стареене. На средна възраст хора, които редовно консумират смес от мед и канела в равни части са по-здрави, по-мобилни и по-гъвкави. Хората, които пият чай с мед и канела живеят по-дълго.

 

https://petel.bg/Zashho-med-i-kanela-zaedno--sa-tolkova-dobra-kombinatsiya__223913

Източник: https://petel.bg
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана