Експерт: 40% от българските младежи са опитвали наркотици

снимка, Експерт: 40% от българските младежи са опитвали наркотици
40% от българските младежи са опитвали наркотични вещества нееднократно. За да си набави дозата без пари, всеки пробвал трябва да зариби още четирима приятели.
Това разкри директорът на Международната асоциация за борба с наркоманиите и наркобизнеса Румен Бояджиев на среща с преподаватели и студенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ, цитиран от struma.bg. 
“В редица държави, където оборотните пари са долари, над 80% от изследваните банкноти показват, че по тях има следи от наркотици. Освен това изследване установи, че наркоманиите, алкохолизмът и раковите заболявания, обединени в едно, могат да доведат до изчезването на славянската раса след 3-4 поколения”, каза още експертът. 
Той допълни, че най-уязвими от употребата на наркотици са подрастващите и по-лабилните младежи, тъй на един човек можело да се въздейстава до 25-годишна възраст. 
На въпроса трябва ли отглеждането на марихуана с медицинска цел да бъде узаконено директорът на международната асоциация, включваща над 50 държави, отговори, че има много сили, които лобират продажбата на наркотици да се узакони.
“Научно е доказано, че употребата на подобни субстанции води до увреждане на мозъка. Използването с медицински цели е възможно, стига да бъде контролирано и действително да има нужда от това”, заяви Бояджиев.
 
 
 
 
 
 
 
Източник: http://dnes.dir.bg
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана