"Свободата да бъда" - 2020

С благодарност към участниците във филма и екипа, който го създаде.
Искрени благодарности на целия екип, който реализира филма „Свободата да бъда“ с режисьор Румяна Ангелакова и сценарист Добрина Грачанлиева.

С огромна благодарност се обръщаме и към всички участници във филма.

Една изключителна жена, която ракрива живота и душата си пред зрителите е Бистра Ранева. Тя се превърна в съвременен будител. Това е една поетеса , която пише стихове за превенция на наркоманиите с изключително влияние върху подрастващи и родители. Г-жа Ранева е обществено ангажирана личност, която е създател на сдружение за предпазване на децата от рисково поведение. Инициатор е на Национално движение "Деца срещу дрогата".

Ето и малко повече информация за останалите участници:
Д-р Милен Врабевски - учредител и председател на Фондация „Българска памет“. Собственик и директор на „Comac Medical“ – научноизследователска организация с предмет на дейност разработване, управление и контрол на проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност в клиничната медицина. Компанията разработва научни проекти в 28 държави, покриващи Европа, Азия и Америка. Собственик е на ЧДГ „Росица“ и ЧСУ „Цар Симеон Велики“. През 2002 г. създава „Асоциация за Добра клинична практика и развитие на клиничните проучвания в България“. Член е на Европейския Консултативен съвет на „Асоциацията за лекарствена информация“ (2006 -2009 г.) .
Д-р Милен Врабевски е учредител и председател на Фондация "Българска Памет", учредена в обществена полза през 2007 г. От 2007 г. д-р Врабевски инвестира в собствена дарителска програма в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми, както в инициативи и кампании, ангажирани с борбата с демографската криза и увеличаването на раждаемостта в България: Фондация „Искам бебе“ и Фондация „Майки за донорството“. Д-р Врабевски е благодетел на 15 многодетни български семейства и първият и най-голям спомоществувател на инициативата „Искам бебе“. Към момента благодарение на директните му инвестиции са се родили 35 деца. Д-р Милен Врабевски е инициатор и благодетел на една от най-мащабните частни инвестиции в образованието – „Път към университета“, която осигурява безплатни кандидат-стундентски уроци на младежи от цялата страна. Участниците за 2019-а са 486, а 87% от всички участници в програмата биват приети във ВУЗ-ове в България и чужбина. От 2007 г. д-р Милен Врабевски финансира провеждането на 5-дневни образователни семинари два пъти годишно като част от дългогодишните усилия на неговата Фондация „Българска памет“ за европейска интеграция на българската диаспора. Над 200 отличници от българската диаспора в Украйна, Молдова, Северна Македония, Албания, Сърбия, както и талантливи изявени наши сънародници от региона на Западните Родопи и Тервел, пристигат в България за форума, който среща младежите с успели личности и специалисти от различни обществени и бизнес сфери.

Теодосий Теодосиев - дългогодишен преподавател по физика в ПМГ„Никола Обрешков“, град Казанлък. Ръководи специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Той е действащ учител и ежегодно дава по-голямата част от националните отбори на България за международни състезания и олимпиади по физика. От общо 11 златни медала, печелени от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Има 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ. Т. Теодосиев е и рецензент на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици статии. Носител е на множество награди и отличия:орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степeн, три пъти награди „Св. Неофит Рилски“, награда „Райна Кандева“, двукратно наградата на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, награди от Физическия факултет на СУ“Св. Климент Охридски “ за най-много приети студенти, единствен учител в България, награден с почетен диплом от Българския парламент.

Музикална група „ЕПИЗОД“ - „Епизод“ е българска рок група, създадена през 1983 година в София. Тя е сред първите метъл групи в България. В началото „Епизод“ се подвизава в сферата на тежкия траш метъл, като заимства текстовете си от произведения на френския средновековен поет Франсоа Вийон. Големия си пробив на българската музикална сцена групата осъществява с издаването на албума „Българският Бог“ през 2002 г., приковавайки вниманието на слушателя със своите националистични възрожденски песни с текстове по българските класици Христо Ботев и Иван Вазов – дръзка смесица между тежка метъл музика, българска литература и история , подсилена с голяма доза патриотизъм. Много от песните са обогатени с женски и детски вокали, църковни хорове и много български фолклорни елементи.

Васил Ралчев и Георги Димитров - млади предприемачи от Пловдив .Васил Ралчев и Георги Димитров - двамата на 21 г., които преобръщат представите ни за бизнеса, за човешките взаимоотношения в него и извън него. “Не бъди посредствен” е интернет платформа - идея на двама ентусиасти да променят статуквото в държавата ни. Васил Ралчев и Георги Димитров вярват, че човек може да е успешен и щастлив и в България. Мисията им е да накарат възможно най-много хора да повярват в себе си и да преследват своите цели. „Всеки иска да е щастлив и да живее смислен живот, но как можем да измерим щастието. В това е смисъла - да си щастлив дълго време като създаваш и твориш” - казва един от създателите на платформата Васил Ралчев. Автори са на книгата “Пет стъпки към по-добър живот“. Момчетата разказват как и от къде е дошла идеята за създаването на платформата. Също така показват и кои са петте важни стъпки към по-добър живот в книгата, която издават. Книгата представя предприемачеството в България в една друга светлина и показва, че човек може да е успешен и щастлив и у нас. „Най-трудното нещо, когато имаш някаква цел е първата стъпка, защото след това съзнанието се настройва така, че започват да ти идват идеи отвсякъде“- допълва Ралчев.

Кратък линк:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер не на легализацията на марихуаната

банер не на легализацията на марихуаната

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.

Банер Марихуана

Банер Марихуана