Младежи се дрогират с чай

Синтетичните смеси за пушене са изключително опасни. Дори първият прием на Спайс може да доведе до пристрастяване и да предизвика серия от болезнени състояния:

Визуални, тактилни и слухови халюцинации.

Загуба на контрол над тялото - неволни и безсмислени движения на ръцете, краката и главата, джогинг в кръг.

Загуба на тактилна чувствителност, липса на реакция на студ и топлина.

Продължително будно състояние, неспособност да заспите.

Пристъпи на паника. По време на пушенето, фобиите се събуждат и засилват, наркоманът си представя предметите на своите страхове, несъществуващи врагове, на него му се струва, че го наблюдават, параноя.

Временна амнезия - загуба на паметта.

Нарушено чувство на реалност, агресия, дълбок транс.

Абстинентните прояви са: депресия, пристъпи на паника, сънливост, замаяност, фантомна болка, треперещи ръце и глас. За да ги премахнете и да получите същия ефект като първия път, дозата трябва да се увеличи.

Това е характерно за спайк наркоман:

Промени в настроението. Нервната система на наркоман е разстроена: неразумният смях отстъпва на плач, а вълнението внезапно се превръща в апатия.

Червени очи, бърз пулс, болка в сърцето. Повишава се кръвното налягане, появяват се оплаквания от сърцето, а очите стават червени от разрушените кръвоносни съдове.

Постоянна жажда, бледа, суха кожа. Водният баланс в тялото на наркоман е нарушен, той постоянно иска да пие. Кожата изглежда суха и бледа.

Кашлица. Пушенето на дим изгаря дихателните пътища, причинявайки суха кашлица, силна болка в гърлото и белите дробове.

Неясна реч. Нарушена е работата на двигателната говорна зона на мозъка: наркозависимият се обърква и не произнася думи.

Проблеми на координацията. Малкият мозък слабо регулира баланса и не контролира тялото в пространството. Човекът се препъва, бие по стените и предметите, главата му се върти.

Неподвижност. По време на "пристигането" наркоманът може да седи дълго време без да се движи и мълчаливо поглежда в една точка.

Халюцинации и делириум. Под въздействието на несъществуващи видения наркозависимият се паникьосва и се държи агресивно дори с близки хора.

Специална миризма. Пристрастеният мирише на изгоряла трева.

Специфични атрибути. Сред нещата, които един наркоман може да намери торби и кутии с трева, тръби и стъклени колби, пожълтели пластмасови бутилки с дупки.

Психозите. Промените на настроението с течение на времето стават болезнени. Пристрастеният реагира агресивно към думите и действията на хората около него, става раздразнителен, навсякъде търси заплаха.

Депресия. След кратко "бръмчене" идва апатия и депресия. Състоянието на пълна депресия се превръща в суицидни тенденции.

Шизофрения. При продължителна зависимост пациентът е все по-обезумял и халюциниращ, пристъпите на паника стават все по-чести.

Дисоциално разстройство на личността. Моралният характер на зависимия се променя драматично. Той пренебрегва приетите норми на поведение, става измамен, агресивен и затворен, готов за всичко заради друга доза.

Под влияние на дрогата наркозависимият може да навреди дори на най-близките.

 

 

 

 

 

По данни от специализирани сайтове в интернет

https://bg.divineinnerhealth.com/kuritelnye-smesi-spajs-chto-jeto.php

Кратък линк:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер не на легализацията на марихуаната

банер не на легализацията на марихуаната

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.

Банер Марихуана

Банер Марихуана