4 български народни песни, които станаха световноизвестни

снимка, 4 български народни песни, които станаха световноизвестни

Красотата на българските народни песни е твърде необятна, за да остане само в пределите на нашата родина. Вижте 4 песни от българския фолклор, които станаха световноизвестни:

4. “Притури се планината”

Дъбстеп версия на известната ни песен е включена в продължението на холивудския хит “Step up: Революция”. До изпълнението на Стефка Съботинова в саундтрака на филма се нареждат песни на актуални в момента изпълнители като Джъстин Бийбър, Джей Ло, Тимбаленд, Фърги, Питбул.

3. “Излел е Дельо Хайдутин”

Вечният запис на Валя Балканска на песента от сърцето на Родопите отдавна лети из необятната космическа шир. Необятна като красотата на българския фолклор.

2. “Зайди, зайди, ясно слънце”

Мотиви от уникалната народна песен са използвани в „Message For The Queen“, част от саундтрака на пира на компютърната графика “300”. През 2007 година след международна полемика композиторът на продукцията Тайлър Бейтс призна, че е композирал произведението си на базата на “Зайди, зайди, ясно слънце”.

1. “Пиленце пее”

Семпъл от тази доскоро не много известна наша песен в изпълнение на “Мистерия на българските гласове” и комбинирана с модерен ритъм, направи Джейсън Дeруло и хитът му ‘”Breathing” адски популярни. „Трудно беше двете неща да се комбинират, но мисля, че много хора ще се почувстват свързани с парчето. Песента е много лична. Текстът е съкровено дълбок и емоционален. Ритъмът те кара да танцуваш“, споделя симпатягата, който ни даде още един повод да се гордеем, че сме българи.

Източник:
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.