Усещането за смисъл е храна за душата

снимка, Усещането за смисъл е храна за душата
      Многолика е основата на нашите желания.  
      От всички тях, най – силното желание е да оставим своя следа от живота си и след нас.
     Оказва се че, човешкото щастие е много повече от преодоляването на двете най – често срещани психични състояния – тревожност и депресия, които са широко разпространени, ѝ сред младите хора.
Удовлетвореността от живота не винаги е липса на болка, нито пък човешкото здраве е еквивалент на липса на болест.
 Това, което  прави истинската ни личност щастлива, е онова което вършим и това което сме. 
С особена сила и устойчивост на влияние, са семейните връзки и те имат своята значимост в човешкият живот, по сходен смисъл, който има нашата професионална заетост.
Повечето наши  професии гарантират, че  ще определяме работата си като  средство да се издържаме, и че ще си позволяваме хобита, които не допринасят кой знае колко за усещането за собствената ни значимост.
     За да сме щастливи, е необходимо да приемем несигурността.
На практика всяка нежелана емоция, която изпитваме – страх, тревожност, потиснатост – отразява реакция към сложността на всичко около нас.
Всички преживяваме житейски загуби, които с годините се увеличават . Настроението и способността ни да функционираме се определя от реакцията към тези атаки срещу чувството ни за ред и предсказуемост. 
Оказва се, че дори животозастрашаващите събития пораждат различни реакции у различни хора, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. 
     От всички случаи, в които трябва да прегърнем несигурността, може би най – много последствия се крият в избора ни да обичаме.
Способността ни за доверие и всеотдайност се сблъсква с житейският ни опит, нерядко пълен с примери  за краткотрайността на човешката привързаност.
Склонността ни да залагаме, много често при минимални шансове за печалба, е резултат от стремежа към  неизчерпаемата сила на надеждата. 
Оказва се, че хората които са готови да импровизират в живота, се справят по – добре от онези, които си въобразяват, че разполагат с готов сценарии.
    Обобщено по друг начин, когато гледаме на себе си като автори на собствените си семейни проблеми, вероятно ще преживеем повече радости от онези, които очакват наставления от някого.
Животът в своето многообразие, се оказва достатъчно сложен както на молекулно, така и на философско ниво.
Тази сложност царува  в науката за човешкото поведение и затруднява предвиждането на реакцията на хората в дадена ситуация.
Тук се съдържа ѝ отговорът, за различните мотиви на човешко поведение и морал. 
 
                                                             Виктория Викторова
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.