Търсене на усещания

снимка, Търсене на усещания

Неуспехи, чести раздели в ранните семейни отношения, довеждат до емоционални липси и празноти, които могат да се запълнят само с нови усещания: едно минало изпълнено с емоции може да се замести с едно настояще, пълно с усещания.

Усещането е „въздействие на обектите върху сетивата“.

Патологията на привикването е преди всичко патология на усещанията.

Смущенията в нарцисизма се поддържат в регистъра на усещането, което се обяснява с дефицита в ранните обектни връзки и невъзможността да се изтърпи времето на очакване, в което нуждата се превръща в желание.

Тогава емоциите произхождат от усещането, а то не оставя психична следа именно защото принадлежи към сензорния регистър: то е в регистъра на нуждата и нейното повторение.

Нуждата предизвиква емоции, действието предизвиква усещания, но и обратно, нуждата от усещане подтиква търсенето на конкретен обект, извор на усещания.

Ако младежът е в период на експериментиране с поведения на привикване, проблемите на ранните отношения в детството са важен фактор в поддържането на тези поведения и процеса на ескалация при преминаване към наркомания.

Съществува опасност от наркоманни поведения в юношеството, защото те представляват поведения на автосаботаж и силна способност за самонавиване.

Тези явления са характерни за областта на усещанията.

Лицата, които стават наркомани, могат да изпитват само редуващи се моменти на усещания, но не и да живеят с емоции.

Виктория Викторова   

 

 

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.