Препоръки, които биха помогнали на родителите да се справят с битките между своите деца

снимка, Препоръки, които биха помогнали на родителите да се справят с битките между своите деца
  • Не съществува такова нещо като „идеална възрастова разлика“ между децата, макар че всеки ще ви даде някакъв съвет, а и не винаги сте във състояние да планирате такова нещо.
  • Да чакате дотогава, докато „кръвта започне да се процежда под вратата“, е малко крайно, но ако оставите братята и сестрите сами да си изяснят противоречията, вероятно е по – приемливо от гледна точка на добиването на житейски опит, отколкото ако се намесите.
  • Всеки тийнейджър трябва да бъде възприеман като отделна личност, така че фрази от рода на „но нали така постъпихме и с Иван или Мария, или с което и да е по - голямо дете“ не са достатъчно основание за решението ви, касаещо малкото дете (което си казва: „но аз съм си аз“).
  • Най – често вината се стоварва върху най - голямото дете – „ти си по - големият, затова трябва да си по - отговорен“ – което е крайно нечестно и обидно спрямо него.
  • По - малките деца обожават да се оплакват и да реват само и само да вкарат в беля по - големите си братя или сестри, с единствена цел, за да докажат, че те командват!
  • Във връзка с домашните задължения оставете децата сами да си определят начина и метода на редуване.
  • Отношенията между братята и сестрите наистина се променят с течение на времето, така че родителите не трябва да се отчайват, ако нещо не върви както трябва.
  • В повечето от случаите, ако не и във всички, накрая нещата ще се наредят добре или поне привидно добре, стига обаче родителите да останат верни и на двамата братя или двете сестри!

 

                             Виктория Викторова

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.