НОВИНИ ОТ СВЕТА – НАРКОТИЦИ, 30.07.2020

снимка, НОВИНИ ОТ СВЕТА – НАРКОТИЦИ, 30.07.2020

Турция. Полицията е иззела рекордните 195 кг хероин в източна Турция

375 пакета наркотици се били открити, скрити в багажника на камион, двама заподозрени са задържани

Турските сили за сигурност са заловили рекордните 195 килограма хероин при операция за борба с наркотиците в източната провинция Малатия, съобщи местното правителство в сряда (29.07.2020г.).

Наркотиците са намерени в камион, който е бил спрян на контролно-пропускателен пункт. По време на претърсването, подпомогнато от куче, са открити 375 пакета хероин, скрити в багажника.

Полицията е иззела незаконните вещества и е задържала двама заподозрени.

Губернаторът на Малатия, Айдън Барус заяви, че от началото на 2020 г. местните полицейски части и жандармерията са провели 814 операции срещу наркотиците, с 1 258 заподозрени. Около 170 от тях са задържани под стража.

Операциите ще продължат. Няма да позволим на наркодилърите да отровят бъдещето на страната ни", каза той и добави, че това е най-голямото количество наркотици, иззети в Малатия.

Източник: https://www.aa.com.tr/en/turkey/police-seize-record-195-kg-of-heroin-in-eastern-turkey/1926118#

 

Турция: 2 668 арестувани в операции срещу наркотици през миналата седмица

При операциите са били иззети стотици килограми наркотици, оръжия, съобщи турската Дирекция за сигурност.

Турските сили за сигурност са арестували 2668 заподозрени в операции срещу наркотиците миналата седмица, съобщиха от полицията.

В изявление на Главната дирекция по сигурността се съобщава, че властите са иззели и около 152 килограма марихуана, 129 килограма хероин, 49 килограма синтетични наркотици, 3 000 корена канабис и 5000 таблетки.

Общо 34 нелицензирани оръжия и пушки също са били иззети по време на операциите.

 

Източник: https://www.aa.com.tr/en/turkey/turkey-2-668-arrested-in-anti-drug-ops-last-week/1926702

 

Пакистан.

Силите за борба срещу наркотиците в Пакистан са конфискували 596 килограма наркотични вещества на стойност  над 11 милиона долара. При проведените 13 операции, са арестувани 16 лица, включително две жени, конфискувани са 9 автомобила.

Иззетите наркотици са 521 кг. хашиш, 21 кг. опиум, около 4 кг. хероин, 40 кг. кетамин и 520 гр. амфетамини.

Източник: https://dailytimes.com.pk/647566/anf-seize-596-42-kg-drugs-in-13-operations-dg-anf/

 

Канада. Гранични служители са иззели 270 килограма кокаин в кораб, опитваш се да акостира в местен яхтен клуб

На 16 юли, Гранична агенция в Канада е установила, че кораб, идващ от Карибите не е съобщил за пристигането си в Канада на Агенцията.

При морска операция, служители от град Халифакс са проследили и намерили кораба, акустирал на пристанището на яхтен клуб.

При притърсване на кораба са открити пакети с кокаин на стойност над 33  милиона долара. Арестувани са двама души.

 

Източник: https://www.halifaxtoday.ca/police-beat/338-million-in-suspected-cocaine-seized-from-vessel-at-yacht-club-2600360

 

САЩ. Деветнадесет обвинени в конспирация, свързани с картел

След 18-месечно разследване в района Puget Sound и в Калифорния са арестувани 15 души. Те са част от наркотрафикантска организация, свързана с картела ново поколение Халиско в Мексико.

Този картел е известен като насилствена група за разпространение на наркотици. Поздравявам ръководената от DEA (Агенция за борба с наркотиците) работна група за разрушаване от мрежите за разпространение на наркотици и пране на пари “, заяви американският адвокат Брайън Моран.

В хода на това разследване органите на реда иззеха над 100 килограма метамфетамин и 10 килограма хероин, а агентите и служителите продължиха своята работа, въпреки предизвикателствата, предизвикани от пандемията COVID-19.“

Улиците днес са по-безопасни с премахването на този насилствен криминален пръстен, който захранваше с хероин, метамфетамин и фентанил нашите общности“, заяви специалният агент на DEA, Кийт Вайс. „Без съмнение партньорството между местни, държавни и федерални правоприлагащи агенции направи възможни днес усилията и в крайна сметка облагодетелства безопасността на обществото.“

На 19 души са предявени обвинения за заговор, притежаване, опит за притежаване и разпространение на метамфетамин и хероин, както и за пране на пари.

Агентите са иззели: 20 килограма метамфетамин, хероин, кокаин, 200 хапчета фентанил, 9 огнестрелни оръжия и повече от 250 000 долара в брой.

Преди това, по време на разследването, органите на реда са иззели повече от 100 килограма метамфетамин, различни количества кокаин, хероин, 1500 таблетки фентанил и 6 огнестрелни оръжия.

 

Източник: https://www.justice.gov/usao-wdwa/pr/nineteen-indicted-cartel-connected-drug-trafficking-conspiracy

 
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.