Марихуаната намалява мъжката плодовитост

снимка, Марихуаната намалява мъжката плодовитост

Специалисти от университета в Калифорния установиха, че  изработваните от организма аналози на алкалоидите в марихуаната играят важна роля в механизма на активиране на движението на сперматозоидите.

Те открили канали от типа Hv1, които осигуряват излизане на водородни йони от клетките, понижавайки по такъв начин киселинната среда вътре в сперматозоидите. Намаляването на киселинността на свой ред активизира движението им.

Веществото, активиращо отварянето на каналите Hv1, се намира в женските полови пътища и е във висока концентрация в непосредствена близост до яйцеклетката. Според учените с този механизъм се обяснява снижената оплодителна способност при мъжете, които употребяват марихуана. Алкалоидите на марихуаната преждевременно активират движението на сперматозоидите и половите клетки изразходват ресурсите си в течение на няколко часа.

Учените предполагат, че новите контрацептиви за мъже ще се разработват на основата на вещества, които блокират отварянето на каналите Hv1, предотвратявайки активирането на сперматозоида.

 

Източник:
Кратък линк:
Етикети: потентност трева

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.