Към родители, на тийнейджъри в състояние на тревожност или депресия

снимка,  Към родители, на тийнейджъри в състояние на тревожност или депресия
  • Намерете време да поговорите с детето си за неговите чувства и тревоги.
  • Мрачното настроение, избухливостта, главоболията, постоянното състояние на умора, неспособността да се срещаш с хора, проблемите със съня, липсата на вътрешна организираност и трудността да довеждаш нещата докрай може и да са нещо нормално на пръв поглед, но ако те влияят отрицателно върху живота на младия човек, то може би са симптоми на депресия, стрес или непреодолима тревожност.
  •  Известна доза стрес е полезна за всеки човек, защото му помага да се справя с нещата и да постига успехи. Прекаленото количество стрес обаче се превръща в спирачка по нашия жизнен път и намалява драстично нивото ни на ефективност.
  • Потърсете помощ, ако проблемът ви е продължил значително повече от очакваното и/или други хора са направили коментар във връзка с него.
  • Не забравяйте, че вашето напрегнато състояние не само може, но и се отразява крайно неприятно върху вашия тийнейджър.
  • Опитайте се да разберете каква е причината за тревожното състояние на вашето дете  – окуражителните думи са много по – подходящи от критиката!
  • Ако мислите, че проблемът на детето ви е свързан с училището, то тогава поговорете с учителите и се опитайте да разберете дали те са наясно с проблемите, които вашият син или дъщеря отказват да споделят с вас – например снижаване на успеха или малтретиране от някой съученик.

 

Виктория Викторова

 

 

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.