Какво е наркотик - въведение към наркотиците

 

Запознаване с наркотиците

Какво е наркотик?

 

Наркотиците са химични вещества, които променят физическите, психическите и социалните функции на човека. Самите наркотици не могат да се определят нито като добри, нито като лоши. Добър или лош е начинът, по който ги използваме. Някои от тях са нелегални, а други се използват в медицината. Решението дали трябва да вземате наркотици и по този начин да разрушите живота си е ваше. Важно е да знаете достатъчно за тези вещества преди да направите своя избор. Нашата цел е да ви предоставим информация за наркотиците и за рисковете, свързани с тяхната употреба.

Зависимост от наркотици 

 

В определени етапи от техния живот, най-вече през детството и юношеството, хората попадат на различни видове наркотици. Това могат да бъдат цигари, алкохол, но най-често – приспивателни, марихуана, екстази, амфетамини, хероин, ЛСД, антидепресанти, анаболни стероиди или инхаланти.

 

Пристрастяването е много лесно - когато ефектът на наркотика изчезне и не се приеме друга доза, тялото сигнализира чрез чувството за болка – т.нар. абстинентен синдром . Когато тялото започне да изпитва наркотичен глад се появява физическа зависимостЗа да се достигне същия ефект  организмът се нуждае от все по-силна доза и постепенно се развива толерансНе само тялото, но и умът става зависим от наркотиците и възниква т.нар. психическа зависимост.

Светослава Станкова

 

Кратък линк:
Етикети:

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.