Истеричните кризи при децата

снимка, Истеричните кризи при децата

Истеричната криза при детето е върховна проява на негативизъм. Това е състояние на такъв бяс, че детето изпада в състояние на продължителен плач, търкаляне по земята, ритане с краката във всички посоки.

Когато родителите отстъпят пред такъв гняв, само ще го подсилят. Ще научат детето да реве още по – силно, за да наложи капризите си.

Ако родителите загубят самообладание и също се ядосат,  пак ще увеличат гнева на детето. Детето вече ще знае, че може да получи от вас каквото иска  и когато иска с някоя хубава истерична криза.

Не се старайте да вразумявате разярено дете или да го разсейвате с думи. В такъв момент то представлява буря от емоции. Не е в състояние да слуша езика на разума или на логиката. И в никакъв случай не се опитвайте да възпрете яростта му, като го заплашвате с бой. Всички сме чували родители да казват на истеризиращо дете: „Престани или скоро ще разбереш  защо ревеш“. Все едно да гасиш огъня с бензин.

Как да постъпят родителите, когато детето им изпадне в истерична криза?

Това което е необходимо да му внушите, е, че гневът му може и да е неизбежен, но няма да го доведе до никъде.

Но как да го сторите?

Просто оставете детето да изживее яростта си.

Всяка майка трябва да намери начин да направи това. Бихте могли да стоите безмълвно и да изчакате кризата да отшуми от само себе си. Или ще предпочетете да говорите и да кажете: „Знам, че си недоволен и бесен, но иди в стаята си и стой там, докато се успокоиш. Когато свършиш, ще ти покажа нещо хубаво“.

Вие сами трябва да откриете метода, който най – добре ви приляга, и да го използвате. Преди всичко обаче, опитайте се да помогнете на детето си да запази достойнството си , като му предложите, стига да е възможно, елегантен начин за излизане от задънената улица.

източник: „Изкуството да бъдеш родител“

    Виктория Викторова

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.