Депресията може да доведе до липса на енергия на децата

снимка, Депресията може да доведе до липса на енергия на децата

Значително намаляване на енергията на детето може да бъде разяснителен знак, че нещо просто не е "правилно". Всъщност липсата на енергия и винаги чувството на умора са понякога симптоми на детска депресия .

Липса на енергия

Липсата на енергия се счита за вегетативен симптом често срещан при тежко депресивно разстройство при деца. Децата с депресия вероятно нямат енергия във всички или повечето дни.

Те може би нямат мотивация за почти нищо - понякога дори за ядене или къпане.

Защо депресията забавя децата

Изследователите са идентифицирали няколко теории за това защо децата с депресия често се чувстват толкова уморени и немотивирани:

  • Безсъние или затруднено падане или заспиване е често срещано при депресирани деца. Безсънието често води до сънливост през деня поради пропуснат сън. В резултат на това детето може да има проблеми с концентрацията и раздразнителност .
  • Невротрансмитерните химикали, като серотонин, се смятат за абнормно ниски при деца с депресия. Серотонинът играе важна роля в регулирането на цикъла на сън, мотивацията и нивото на активност на детето. Като се има предвид това, много лекарства за депресия повишават нивата на серотонин и облекчават симптомите на депресията при деца.
  • Безразсъдството е друг нещастен симптом на депресията при децата. Безразсъдността кара децата да чувстват, че животът и бъдещето им са извън контрол. Често безнадеждно дете се отказва да прави почти всичко и вярва, че усилията й са неефективни.

Как да помогна

Ако детето ви внезапно е лишено от енергия или уморена, често говорете с нейния педиатър. Има много причини, поради които детето може да няма енергия или да бъде уморено, като болест или промяна в рутината. Лекарят може да изключи основното медицинско заболяване и да определи дали вашето дете трябва да бъде допълнително оценено за депресия .

Много депресивни лечения за деца подобряват енергийното ниво на детето и облекчават безсънието. Въпреки това, говорете с доставчика на детето си, ако  симптомите се влошат, докато тя вече се лекува. Помогнете на детето си да се подложи на подходящо лечение за депресията си и помага да се гарантира, че детството й е изпълнено с енергия и радост.

https://bg.reoveme.com

Източник:
Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.