Да бъдеш родител

снимка, Да бъдеш родител
 
 
 
 
 
 
 
  • Като родители вие поемате отговорността да научите детето си да контролира действията си, но е много важно да му осигурите свободата да изразява чувствата си. По този начин, вие с нищо не намалявате уважението му към вас. Напротив, увеличавате го. Така детето ще знае, че сте достатъчно сигурни в себе си, за да му дадете демократичното право да се изразява като млад член на семейството.
  • Най – добрият начин да поддържате здрави и плодотворни отношения с детето си  е да му покажете, че наистина го разбирате. Това се постига  като ясно формулирате и отразявате чувствата му.По – този начин вие активно се поставяте на мястото му и виждате света през неговите очи.
  • Детето трябва да бъде приучавано към самодисциплина и бъде насърчавано към стойностни цели.Насърчаваното поведение се възпроизвежда. Одобрявайте поведението на детето си, когато проявява независимост, съзидателност и нежност. Но не когато се държи стеснително, хленчи, дърпа се, прибягва до насилие и разрушителни действия.
  • Училището започва вкъщи. „Програмата“ на домашните дейности е не по – малко важна от училищната. Детето ви се нуждае от играчки, книги, плочи, но внимателно подбрани, защото те са учебниците в домашното образование.
  • Подпомагайте развитието на ума му.Интелектуалното стимулиране, което му осигурявате, особено през първите пет години, ще му позволи да достигне своето оптимално ниво на интелигентност.

             източник: „Изкуството да бъдеш родител“

 

                       Виктория  Викторова

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.