Шеф от МВР огласи подробности за бруталното убийство на фелдшера в Орешник

снимка, Шеф от МВР огласи подробности за бруталното убийство на фелдшера в Орешник

Голяма част от ситуацията вече е известна, заяви директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков

След вчерашното убийство на фелдшера в село Орешак е създадена група и издирваният за тежкото престъпление бивш легионер Иван Пачелиев е установен в дома си. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков. С помощта на психолози беше направено така, че той да бъде задържан, без да му се даде възможност да окаже съпротива, добави той. Голяма част от ситуацията вече е известна. Установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението, заяви Цанков.

Към момента лицето не съдейства, продължаваме да работим с него. Лицето е задържано за 24 часа, уточни директорът на ОДМВР-Хасково. Той уточни, че по тялото на убития фелдшер няма огнестрелни рани, смъртта му е настъпила вследствие на множество наранявания с хладно оръжие. В рамките на днешния ден на лицето ще бъде повдигнато обвинение за убийство на медицински специалист при изпълнение на задълженията му. Лицето ще бъде задържано за 72 часа, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

"Може да направим предположение, че убийството е свързано с неговата дейност и с работата му. Заподозряният ще бъде задържан за 72 часа, за да могат да му бъдат повдигнати обвинения", каза Дойчев. На въпрос какво наказание очаква заподозряния, ако бъде признат за виновен той отговори: "Лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна."  Цанков - "С лицето колегите от Тополовград са работили многократно. Провеждани са срещи, водени са беседи. Няма инциденти и жалби срещу него през последната година и половина", каза Цанков.  "В предходен период лицето е било разследвано във връзка с убийството на животно. Случаят е завършил без неговото обвинение. Оказало се е, че друг е извършител на деянието", добави той. 

 https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/shef-ot-mvr-oglasi-podrobnosti-za-brutalnoto-ubiystvo-na-feldshera-v-oreshnik_news701983.html

Източник: https://www.blitz.bg
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана