Полицай бе задържан при продажба на наркотици в София

снимка, Полицай бе задържан при продажба на наркотици в София

Полицай от "Охранителна полиция" в столичното 4-о Районно управление е задържан вчера след сделка с наркотици, които е продал в кв. "Лагера". Повдигнато му е обвинение за разпространение на наркотични вещества и е задържан за 72 ч., а утре прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянен арест. Информацията съобщиха говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Емилия Русинова и зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев на пресконференция.

Колеги на 26-годишния полицай са подали сигнал срещу него, който е препратен на СДВР и вътрешна сигурност. Разследващите са работили по случая 3 месеца. Вчера полицейският служител е бил задържан в "Лагера" след сделка, при която е продал 50 таблетки дрога за 500 лв. Оставил е наркотиците близо до автомобила, в който е бил. Купувачът ги взел, а след това се върнал в колата на полицейския служител.

Разследващите имат доказателства за още две предишни сделки, но все още няма данни откъде полицаят се е снабдявал с наркотиците и дали ги е продавал само в кв. "Лагера" или и на други места в София.

При обиск в дома му са открити още 200 таблетки, както и тефтер, в който е записвал информация за сделките, лицата и сумите, които е получавал при продажбите. Намерени са и парите, които е получил при предишна продажба. Разпространявал е предимно амфетамин и екстази, които криел в абсорбатор в дома си.

26-годишният мъж е назначен в системата на МВР през 2016 г., а през 2017 г. е започнал работа в столичното 4-о управление, обясни Арабаджиев. "До момента не е имал наказания или провинения, нито пък видими отклонения от нормалната си полицейска дейност. С поведението си не е демонстрирал по-висок стандарт на живот", обясни още зам. главният секретар на МВР.

"Автоимунните механизми на МВР работят. Не търпим служители, извършващи неправомерни дейности, в нашите структури", заяви още той.

 

 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/06/28/3931329_policai_be_zadurjan_pri_prodajba_na_narkotici_v_sofiia/

Източник: https://www.dnevnik.bg
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана