Децата забелязват пакетите, които оставил на оградата, и ги предали на охраната

Училищен двор - щанд за дрога. Пласьори използват пространството, за да разпространяват опасната стока и да намират нова клиентела. Конкретният пример е от Пловдив. Там дилър дори подгони ученици в двора на училище, защото си търсел изчезнала пратка.

Разкриха наркооранжерия в мотелски комплекс край язовир "Искър"

Децата забелязват дилъра да оставя пакетите с дрога на оградата на училището и отиват при учителя по физическо възпитание. Той на свой ред ги препраща към охранителя на учебното заведение, който заключва дрогата в шкафче и си тръгва. Следва гонка между дилъра и децата.

Кадри на охранителни камери са запечатали поставянето на пакетите с наркотик до оградата на учебното заведение. След това обаче деца вземат пакетчетата, за да ги занесат на учител.

„Голямата ми дъщеря, която е на 12 години в училище „Душо Хаджидеков” е звъннала по телефона и е казала, че дилъри на дрога ги гонят”, обясни Иван Петлешков.

Борисов: Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога (СНИМКИ)

Дилърите скочили на бой и при пристигането на родителите.

„Получих арогантно отношение от тяхна страна. Бяха ми отправили заплахи, ако не искам да имам проблеми, да се махам оттук. Господата не се притесниха, че идва полиция”, обясни Петлешков.

След разправията родителите на децата подават жалба в районното управление. Според ръководството на училището това не е първият подобен случай.

„Докато децата са с нас в сградата, предприемаме всички мерки. Инцидентите стават обикновено вечер след приключване на занятия”, обясни Грозданка Николова, директор на ОУ „Душо Хаджидеков”.