ВНИМАНИЕ! „Нови” амфети заливат улицата, „късат глави” за 20 часа, водят дори до смърт!

снимка, ВНИМАНИЕ! „Нови” амфети заливат улицата, „късат глави” за 20 часа, водят дори до смърт!

„Нов” вид амфетамини заливат улиците в Родопите. Пуснатата на „пазара” дрога била без примеси и буквално „откъсвала мозъка” от усещане за умора. Ефектът от еднократен прием пък продължавал до 20 часа, разкриха запознати. „Чистата стока” била в оборот от съвсем скоро в Кърджали и няма нищо общо с досега търгуваните наркотици от същия вид.

Според запознати, масова практика била амфетаминът да се смесва с аналгин или парацетамол, който „убивал” ефекта, за сметка на количеството и по-големите печалби. Грам от дрогата върви на дребно по 20 лева, същата била цената и на „новата стока”. От количеството пък могат да се направят поне три „линии”, разкриват употребяващи. Според запознати, дрогата най-вероятно е внос от други региона на страната.

Амфетаминът е психоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Той създава усещане за бодрост, сила и лекота, дори и при хора в състояние на силно физическо изтощение. След приключване на ефекта обаче, организмът изпитва силно изтощение.

Прекомерна употреба и натоварване може да предизвика задушаване, кома и дори смърт.

17,6 грама амфетамин и метаамфетамин са били задържани в Кърджали в рамките на миналата година. Далеч по-големи количества хероин, кокаин и марихуана са били спипани от служителите на Областната дирекция на МВР. Плантация с близо тон марихуана бе разкрита в крумовградско село през м.г. Полицаите са задържали общо 24 грама хероин и 80 грама кокаин в рамките на 12 месеца.

 

https://www.blitz.bg/obshtestvo/novi-amfeti-zalivat-ulitsata-ksat-glavi-za-20-chasa-vodyat-dori-do-smrt_news578427.html

 

Източник: https://www.blitz.bg
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана