Българин е Балканският Ескобар. Осъдиха го в Солун

снимка, Българин е Балканският Ескобар. Осъдиха го в Солун

Огнян Атанасов е осъден на 10 години затвор

56-годишният Огнян Атанасов от с.Тополница, Петрич, известен с прозвището “Балканския Ескобар” бе осъден на 10 години затвор и 50 000 евро глоба от тричленния касационен съд на Солун, съобщи в.Струма.

Той е признат за виновен за трафик на наркотици, акт, започнал през март 1999г. , четири месеца след бягството му от затвора Касандра, където е бил задържан. Съдът го осъди за продажбата на наркотици, разкрита на гръцко-българската граница и задържана пратка в размер на 62.5 гр. хероин. По случая е арестуван грък, който е посочил Атанасов като доставчик на наркотици. Гръцкият гражданин е осъден на три години лишаване от свобода.

Атанасов, който преди няколко седмици бе предаден на гръцките власти, е разпитан от съда, където е отрекъл всякаква връзка с трафик на наркотици, съобщава newsbg.eu

През 2011г. по искане от комисията “Кушлев” съдът отнема имущества за близо 170 000 лв. на Огнян Атанасов и съпругата му.

В допълнение към десетгодишната присъда, съдът наложи и глоба от 50 000 евро на Атанасов, като в период от време се очаква да бъде изправен отново пред съда в Солун, тъй като е обвиняем и в четири други дела за трафик на наркотици.

 

 

https://fakti.bg/world/360621-balgarin-e-balkanskiat-eskobar-osadiha-go-v-solun

Източник: https://fakti.bg/
Кратък линк:

още Новини

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана