"Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж" в памет на Джовани Фалконе 2017

    За девета поредна година в Благоевград се проведе церемонията по връчването на наградите „Джовани Фалконе“. Конкурсът е учреден през 2009 г. от община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия, по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград. С провеждането му се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви, каквито се наблюдават като тенденция , както на локално, така и на национално ниво. По този начин, с общи усилия е постижимо, да бъдат наложени съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите. 
Ежегодният конкурс „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ събра в зала „22 септември“ съдии, прокурори и разследващи полицаи от цялата страна.
 
   Кметът Камбитов приветства присъстващите и припомни част от славното дело на Фалконе
 
  „За поредна година връчваме приз за смелост, за доблест, за честност, за висок професионализъм.  Джовани Фалконе е притежавал всички тези качества. Той  е символ на борбата срещу престъпността. Историята показва, че героите не се признават от хората в своето време. Фалконе е признат и от сънародниците и съвременниците си. Неслучайно  вестник „Таймс“ го определя като един от героите на последните 60 години. „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“ – силни думи на силен човек. Страхливите преживяват, смелият живее. Животът на единия е просто време, на другия е пример. Не всеки може да бъде герой, но ако всеки от нас върши своята работа съвестно, то тогава нуждата от герои ще бъде по-малка. Тези герои обикновено дават живота си в разцвета на силите си, Нека помислим какво можеха да дадат Паоло Борселино, Вероника Герин, Джовани Фалконе, ако бяха живи щяха да дадат много. Щяха да са живи, ако някой преди това беше свършил своята работа“ , каза в част от словото си кметът Камбитов.
 
   Сред официалните гости бяха Криста Матей - заместник - ръководител на мисията на Република Румъния в България, Флориан Мазило - министър - съветник на посланика на Република Румъния в Република България, Стоян Темелакиев - зам.- директор на ГДБОП- МВР, Явор Колев - „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, Пламен Илиев - ВСС, г-жа Джована Паскуалоне, Офицер за връзка с ИНТЕРПОЛ, Посолство на Италия в България, заместник - кметовете на община Благоевград Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева, секретарят на Общината - София Янчева. Присъстваха още Екатерина Кирякова- началник на отдел „Наркотици, оръжие и прекурсори“ при Дирекция МРР- ЦМУ, Иван Кучмов, държавен експерт отдел „Наркотици, оръжие и прекурсори“ при Дирекция МРР- ЦМУ, съдия Катя Бельова - председател на Окръжен съд - Благоевград, представители на Главна дирекция "Национална полиция", съдии и прокурори.  
Кратък линк:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер не на легализацията на марихуаната

банер не на легализацията на марихуаната

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.

Банер Марихуана

Банер Марихуана