Случайно съвпадение или Божия намеса

снимка, Случайно съвпадение или Божия намеса

Една новина от 29.01.2004 г.

Курс за отглеждане на марихуана е открит в исландската столица Рейкявик, съобщи icelandreview. Ботаникът Оулафур Скордал, един от ръководителите на необичайната учебна програма, заяви че мястото на курса няма да бъде обявено, за да остане в тайна от медиите и полицията с цел да се избегне общественото внимание.  Желаещите да се научат как да отглеждат марихуана не трябва да имат криминално досие. По време на курса няма да бъде внасян канабис, защото проявата ще стане незаконна и участниците могат да бъдат арестувани.  Според полицията в Рейкявик е незаконно да се произвежда и продава марихуана, но не е незаконно да се говори за нея. В този случай от полицията заявиха, че няма да се намесят за прекратяване на учебните дрога-занятия, стига да не се внася марихуана по време на курса.  Според Скордал произвежданата в Исландия марихуана е с много високо качество и се продава успешно в Дания и Холандия.

Една новина няколко години по-късно:

През 2008 г. банките в Исландия фалираха. Дълговете на исландските банки надвишаваха с 6 пъти БВП на страната и когато започна кризата, те се оказаха в неспособност да ги изплащат. В крайна сметка банките обявиха дефолт на общо над 85 млрд. долара. За причина за кризата бе посочена небрежността на банките Тяхна практика е било да вземат по-големи заеми, отколкото могат да изплатят и да дават лоши кредити, коментират анализатори. Вместо да финансира банките с пари на данъкоплатците, Исландия ги остави да фалират

По данни от медиите отвъд океана най-ревностните защитници на легализацията на марихуаната са банките, защото се очаква „свежи“ пари да влязат в тях, но случая с Исландия, като че ли показва друго?!?

За това си задаваме основателния въпрос: Случайно съвпадение или Божия намеса?

Кратък линк:
Етикети: исландия марихуана отглеждане
снимка на ОбСНВ Благоевград

ОбСНВ - Благоевград е създаден по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. ОбСНВ разработва и приема общински програми за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества и незаконния трафик с наркотични вещества и прекурсори в съответствие с националните програми. Всичките усилия и труд на ОбСНВ - Благоевград в областта на превенцията на наркоманиите са оценени от Европейската комисия.

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.