Протест срещу видеоклип с напушени деца

снимка, Протест срещу видеоклип с напушени деца

Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград разпространи протестна декларация срещу шокиращия видеоклип в интернет с деца, които пушат марихуана. Тя ще бъде изпратена до президента, до министерствата на образованието и здравеопазването, до МВР и до Агенция за закрила на детето.

"Протестираме срещу манипулативните изяви в публичното пространство за безвредността на марихуаната, срещу внушенията, че алкохол и тютюн са опасни, тя – не, в резултат на които децата възприемат „тревата" като полезна и не само не се притесняват да пушат, но смятат, че подобряват паметта си и изразяват своята индивидуалност", се казва в документа.

От Общински съвет по наркотични вещества протестират срещу предприемането на строги мерки срещу децата и родителите им, които нямат вина за създалото се в тях погрешно мнение за канабиса, което е резултат от допускането в обществото да бъде налагана марихуаната като основно средство за лечение на много заболявания и безвреден начин да се чувстваш щастлив. 

Те протестират и срещу прехвърлянето на отговорността за употребата на марихуана от тези, които я рекламират, отглеждат, пласират на малолетните и непълнолетни жертви, които я употребяват. Настояват за спешно заседание на Националния съвет по наркотични вещества съвместно с Общинските съвети по наркотични вещества, на което да бъде дадена оценка на ситуацията и приети предложения, отнасящи се до всички институции, които реално да бъдат изпълнявани и да допринесат в кратки срокове за промяна на нагласите в обществото.

Шокиращото видео, как четири деца на не повече от 13-14 години пушат марихуана, се разпространява от няколко дни в социалните мрежи. В него младежите слушат хип-хоп, кикотят се и пафкат джойнт. Авторът на видеото – 14-годишният Иво Г. размисли върху постъпката си и написа дълго обяснение на страницата си във Фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса: 

"Видях какви ли не простотии в сайтовете в които са сложили мои снимки от клипа... Какви ли не жълти вести прочетох... И в крайна сметка само аз и моите приятели знаем кво сме пушили и кво сме направили.. Последствията ще си дойдат, но бих казал, че ако всички знаеха как стоят нещата и всички ме познаваха нямаше и един негативен коментар да има, освен хората за които спонах в по-долен въпрос... Но аз благодаря на тези хора които са пратили това клипче защото без тях нямаше да разбера колко игри се въртят и колко лъжи се пишат само и само телевизията, страницата или вестника да се продава и да има гледания.. Дето има една поговорка " Ако тук си пръднал в Америка си се насрал "... Както казах и преди, всичко което направихме в клипа беше един театър един параван пред истината... Но въпреки всичко аз съм си същия човек.. Аз съм си Иво - момче с мечти, момче с принципи.. Но само един човек се исказа на място и това беше жената накрая на репордажа по Tv7 цитирам: Всичко това може да е една шега... Аз не се замислих, но сега се замислям каква лоша шега съм направил.. Замислете се и вие тези които коментират статийте в мрежата, задайте си въпроса "А дали съм прав?"

Кратък линк:
Етикети: marihuana ученици пушат
снимка на ОбСНВ Благоевград

ОбСНВ - Благоевград е създаден по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. ОбСНВ разработва и приема общински програми за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества и незаконния трафик с наркотични вещества и прекурсори в съответствие с националните програми. Всичките усилия и труд на ОбСНВ - Благоевград в областта на превенцията на наркоманиите са оценени от Европейската комисия.

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.