Протестна декларация на ОбСНВ - Благоевград

снимка, Протестна декларация на ОбСНВ - Благоевград

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

НА

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ПО НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА БЛАГОЕВГРАД

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО

АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

 

По повод излъчения видеоклип с деца, пушещи марихуана в интернет и изразяваните мнения от подрастващи при нашите срещи по превенция на наркоманиите през 2012г.-2013 г. в Благоевград и областта, Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград декларира:

  1. Протестираме срещу манипулативните изяви в публичното пространство за безвредността на марихуаната, срещу внушенията, че алкохол и тютюн са опасни, тя – не, в резултат на които децата възприемат „тревата“ като полезна и не само не се притесняват да пушат, но смятат, че подобряват паметта си и изразяват своята индивидуалност.
  2. Протестираме срещу предприемането на много строги мерки срещу децата и родителите им, които нямат вина за създалото се в тях погрешно мнение за канабиса, което е резултат от допускането в обществото да бъде налагана марихуаната като основно средство за лечение на много заболявания и безвреден начин да се чувстваш щастлив.
  3. Протестираме срещу прехвърлянето на отговорността за употребата на марихуана от тези, които я рекламират, отглеждат, пласират на малолетните и непълнолетни жертви, които я употребяват.
  4. Настояваме за спешно заседание на Националния съвет по наркотични вещества съвместно с Общинските съвети по наркотични вещества, на което да бъде дадена оценка на ситуацията и приети предложения, отнасящи се до всички институции, включени в него, които реално да бъдат изпълнявани и да допринесат в кратки срокове за промяна на нагласите в обществото.

    Всички закони и нормативни разпореждания, свързани пряко или косвено с  живота и здравето на децата в България, трябва да гарантират, че малолетните и непълнолетни български граждани няма да започват пълнолетието си с увредени бели дробове от тютюна, алкохолизирани или зависими към наркотици – марихуана, амфетамини, екстази, кокаин и други.

Кратък линк:
Етикети: декларация марихуна съвети за родители
снимка на ОбСНВ Благоевград

ОбСНВ - Благоевград е създаден по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. ОбСНВ разработва и приема общински програми за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества и незаконния трафик с наркотични вещества и прекурсори в съответствие с националните програми. Всичките усилия и труд на ОбСНВ - Благоевград в областта на превенцията на наркоманиите са оценени от Европейската комисия.

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.