КОГА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ГОВОРИМ С ДЕТЕТО ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОТ УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ?

снимка, КОГА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ГОВОРИМ С ДЕТЕТО ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОТ УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ?

Независимо на каква възраст е Вашето дете, е необходимо ВИЕ, в качеството Ви на родител да се запознаете с видовете наркотици, влиянието им върху здравето и психиката на хората , статистиката за тяхната употреба и съдебните последствия за разпространението и употребата им.

На възраст 5–10 години е важно детето Ви да знае , че наркотиците съществуват, като обратната теза е напълно грешна.При липса на информация детето става лесна мишена за „зарибяване“. В тази възраст е важно да знаят, че наркотиците водят до проблеми със здравето и евентуална смърт. Напомняйте на децата си– да не взимат СЛАДКИШИ, БОНБОНИ, ДЪВКИ, ХАПЧЕТА от НЕПОЗНАТИ, включително съученици.

На 11–15 години децата имат ясна представа за пълния асортимент дрога, функциите на дилърите и местата за пласиране.Интернет предоставя информация в полза на „леките“ наркотици, особено за марихуаната. Цигарата марихуана днес е много достъпна. Може да бъде безплатна и поднесена с лъжата, че е безвредна.

Чрез лъжа, дилърите намират най–прекият път да пласират наркотици сред младежите. РИСКОВИТЕ МЕСТА СА ДЕТСКИТЕ ДИСКОТЕКИ!

На 16–20 години периодът на самодоказването е от особена значимост. Голяма част от младежите имат познанства с наркозависими лица отблизо.

Важно е да споделяте с децата си примери на разрушени семейства,човешки съдби– унищожени от употребата на дрога, примери за осъдени и излежаващи присъди, липсата на лечение в България! Не им спестявайте „лошите“ ситуации от живота! Смъртните случаи на наркозависими лица се прикриват с други болести по настояване на родителите, а Вашите деца трябва да знаят този факт!

ИЗБЯГВАЙТЕ НАЗИДАТЕЛНИЯТ ТОН! В РАЗГОВОРИТЕ ВИ Е НЕОБХОДИМО ПРИСЪСТВИЕ НА ДОВЕРИЕ!

 

                                          В.Викторова

Източник:
Кратък линк:
Етикети: деца родители
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.