За прошката

снимка, За прошката

В седмицата на прошката сме. Християнската прошка, тази която трябва да дадем и да поискаме от ближния си.  Да простим за всичко, което ни е засегнало, независимо дали наистина ни е било причинено от другия волно или не, или така сме го почувствали. Когато си помисля за прошка се сещам за бащата на блудния син, който имайки цялата бащина любов приема разкаялия си син, потрошил събираното от бащините ръце. Бащата прощава и сърцето му гори от щастие, защото „Този мъртъв беше и си дойде“.  Библейския разказ ни връща към изконното- стремежа на човека към любовта и чрез нея към Бога.

Питам се, дали днешните майки и бащи могат да изпитат тази радост от дадената прошка на своите деца? Днес в България възрастни родители са оставени, забравени от хиляди млади хора, борейки се за живота и хляба си, нейде далеч… Свидетели сме на зверства – пребити, малтретирани, изнасилени баби и дядовци, живеещи на ръба на оцеляването. Всеки ден срещаме възрастни хора, сиви загърнати в несъразмерните за ръста им палта от втората употреба, които гледат студено. Те дали могат да простят да почувстват щастието?

Иска ми се да могат!

Питам се и друго, какво искат да направят с децата ни? Да ги превърнат в „сексуални клиенти“ на определени организации, да обезформят човешкия им образ, да ги превърнат в „джендър“.  А когато ние станем възрастни, болни и самотни, ще се грижи ли този „джендър“ за нас? Или ще е зает с разпътството си. Ще почувства ли това наше дете, нуждата от бащината любов или ще му е достатъчна измамата на греха? Ще можем ли ние тогава да простим?

Иска ми се да можем!

Сега е нашето време! Да „дойдем на себе си“ и да поправим делата си. В лицето на самотния сърдит възрастен до нашата врата да видим баща си. Да пазим децата си чисти от лукавството на днешния свят, защото те са нашето утре! А тези, които имат власт и пари да знаят, че „всяка власт е от Бога“ и ще дават отговор за делата си!

 

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.