Все повече ученици пушат марихуана

снимка, Все повече ученици пушат марихуана

Учениците смениха обикновените цигари с марихуана. Това показва проучването на компания за маркетингови изследвания, осъществено по иницатива на Министерството на здравеопазването.

Един от всеки десет тийнейджъри е пушил или е пропушил редовно трева през последната една година.

Тийнейджъри от една от елитните гимназии в Благоевград разказаха, че всички пушат - половината от класа пушат обикновени цигари - другите марихуана.

Да се намери дрога във вид на цигари и то около училищата никак не е трудно. Една цигара марихуана върви от 1 до 5 лв. За да са сигурни какво пушат децата им, родители дори отглеждат канабис в домовете си, казаха от Областния съвет по наркотични вещества.

Според специалистите, учениците посягат към марихуаната, защото интернет ги залива с неточна информация като например, че кожата ставала по-хубава, ако пушиш марихуана.

Д-р Теменужка Любенова - предс. на Областен съвет по наркотичните вещества - Благоевград: "Канабисът си е дрога, оказва много сериозно влияние и върху мозъка, и върху вътрешните органи на децата, има опасност от отключване на тежки психични заболявания, ние имаме такъв случай от района на Петрич, свързан с 16-годишно момче."

Екипът ни попадна на кафене, пълно с пушещи ученици и то само на 30 метра от училището. Опитахме се да влезем, но бяхме изгонени.

Автор: Елена Чимева, Благоевград

 

Източник:
Кратък линк:
Етикети: трева канабис марихуана ученици пушат
снимка на ОбСНВ Благоевград

ОбСНВ - Благоевград е създаден по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. ОбСНВ разработва и приема общински програми за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества и незаконния трафик с наркотични вещества и прекурсори в съответствие с националните програми. Всичките усилия и труд на ОбСНВ - Благоевград в областта на превенцията на наркоманиите са оценени от Европейската комисия.

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.