ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ! СПОР ЗА НАРГИЛЕ ДОВЕДЕ ДО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ!

снимка, ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ! СПОР ЗА НАРГИЛЕ ДОВЕДЕ ДО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ!
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ВАШИТЕ ДЕЦА ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА?

Убитото 11-годишно момиче е имало над 3 хиляди контакта в социална мрежа!!!!!

Зам.- апелативният прокурор на Бургас Йовита Григоров съобщи пред НоваТВ, че разследването на убийството на 11-годишното момиче показва умишленост, а 15-годишният извършител е признал частично в предварителните разговори. 

Няма как това да бъде определено като нещастен случай към този момент, при положение, че лекарите са установили 3 см дължина на порезната рана, което показва целенасоченост според тях, обясни Григорова. 

Децата са се свързали по социална мрежа, като 2 седмици усилено са общували там. Вероятно това е първата им среща, но разследването още не може да каже със сигурност.

В задържаното момче са открити вещи на момичето, като разследват убийство, повода, за което Григорова определя като нелеп.

На въпрос дали става въпрос за чисто наргиле (с тютюн) или наркотици, тя допълни, че са взети кръвни проби и се чака експертизата. Важното е че са решили да се скрият, добави Григорова.

В приятелската листа на социалната мрежа на 11-годишното момиченце е имало 3000 приятели, което показва двойствен живот, допълни зам.- апелативният прокурор на Бургас.

Нека родителите да бъдат по внимателни с децата си в социалните мрежи, а те са деца, достъпа на приятели е неограничен, темите са неограничени, призова тя.

Не мога да коментирам какви са хората в профила, той се разглежда към момента, обясни Григорова.

Днес се определя "задържане под стража" за 15-годишният, делото се гледа в съда.

От прокуратурата и от полицията отправиха апел към родителите да налагат по-строг контрол спрямо децата им, когато използват социалните мрежи.

11-годишното момиче от Бургас, намерено мъртво в асансьор, е било наръгано от 15-годишния си убиец след нелеп скандал къде да пушат наргиле.

Това съобщи на брифинг шефът на полицията старши комисар Калоян Калоянов, часове след като се разбра за жестокото убийство, станало вчера в блок в "Меден рудник".

Той уточни, че тийнейджърът и момиченцето са се запознали преди няколко седмици в социалните мрежи. Разменили си телефоните и се срещнали. Все още не са ясни подробности какво точно се е случило, но то е било убито с един удар с нож в областта на шията.

15-годишният извършител, който до този момент не е имал криминални прояви, е бил задържан рано тази сутрин.

“Сигналът за престъплението е получен в 17,29 ч. Съобщено е за намерен труп. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок“, разказа старши комисар Калоянов, цитиран от Дарик радио.

Той допълни, че при задържането на момчето днес са открити предмети, свързани с престъплението.

„На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя", каза още той, без да даде повече подробности.

Жертвата се казва Никол и съседи разказаха, че не живее в блок 108, където е станало убийството. Убиецът също не е местен. Предполага се, че двамата са били на гости на друг младеж, който го е издал, съобщи местният сайт "Флагман".

Вчера около 17 часа комшии чули викове, но решили, че идват от площадката пред блока, където често играели деца.

Днес ще бъде повдигнато обвинение за убийство на извършителя, който е задържан за 72 часа. Зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова уточни, че за това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или такъв без право на замяна, но той като той е непълнолетен, наказанието ще се редуцира на от 3 до 10 години лишаване от свобода.

 

https://fakti.bg/krimi/255895-momichenceto-ubito-v-asansyora-sled-spor-za-nargile

 

Кратък линк:
Етикети:
снимка на vodaObsnv

още Блог статии

Банер за Родители

Банер съвети за родители

Абонамент

Банер Марихуана

Банер Марихуана

Бързи въпроси

Имате въпроси за Марихуаната. Задайте ги тук! 

Защитен е този който е информиран. Но не всяка информация може да те защити.
Доверете се на професионалистите на ОбСНВ - Благоевград.